On olemassa koulukunta, jonka mielestä blogiin pitäisi saada kommentoida suoraan ilman moderointia. Olen eri mieltä. Kommentista tulee blogin sisältöä ja kun ei tilannetta pysty useinkaan reaaliajassa vahtimaan, minusta on parempi julkaista kommentit pienellä viiveellä ja jättää negatiivinen länkätys pois. Negatiivisella länkätyksellä tarkoitan mm. tyylilajia, josta pari esimerkkiä: “Paras Outlook-ohje on neuvoa lopettamaan Outlookin käyttö” tai “Excel on so last season”. Tuollaiset kommentit jätän julkaisematta, koska ne ovat pelkkää putkinäköistä kitinää. Miten sellaisesta jatkat keskustelua?
No minkä ihmeen takia valitsen näin vanhanaikaisia aiheita. Pitäisihän jo uskoa, että Excel on last season kun sen anonyymi kommentoijakin kävi kertomassa. Suomen elinkeinoelämä pyörii Instagramin ja Twitterin varassa.
Olen aikuiskouluttaja ja yrittäjänä myyn työelämässä toimiville ihmisille suunnattuja palveluja, joten lienee ymmärrettävää miksi kirjoitan blogissakin niistä työkaluista, jotka ovat aktiivisesti käytössä. Tietenkään tämä ei estä minua kiinnostumasta myös uudesta, kuten tämän blogin sisällöstäkin käy ilmi. Kirjoitin mm. Twitteristä jo vuosia sitten ja vastikään elvytin monta vuotta vanhan horroksessa odottaneen Instagram-tilini. Mieluummin menen itse muutosta vastaan kuin odotan, että se yllättää minut. Joka tapauksessa joudun käytännön toiminnassa huomioimaan sen, mitä tehdään juuri nyt.
Tällä hetkellä suuri osa työssä olevasta väestöstä käyttää ohjelmia kuten Excel ja Outlook tai ihmettelee mitä Office 365 -ympäristössä voikaan tehdä. Jos kirjoitan artikkelin näistä aiheista, olen suunnannut tekstin kyseisiä työkaluja käyttäville ihmisille. He siis hyötyvät saamistaan vinkeistä. Artikkelia ei ole pakko lukea jos tietää ettei ikimaailmassa tarvitse Exceliä tai Outlookia - tosin tässä suhteessa voi joillekin tulla yllätyksiä. Hiljattain autoin taulukkolaskentaohjelman kaavojen kanssa erästä ystäväyrittäjää, jolle tämä asia oli ennestään outo. Autoin, koska hän on hyvä tyyppi, jotakin toista olisin voinut käskeä nauttimaan valitsemastaan toimisto-ohjelmattomasta elämäntyylistä.
Saan kyllä sellaistakin palautetta, että pitäisi kirjoittaa enemmän Officesta. Tämä ei kuitenkaan ole yksinomaan Office-blogi eikä edes pelkkä ohjelmablogi vaan pidän postausten yhteisenä nimittäjänä tietotyötä ja kaikenlaista siihen liittyvää. Olen sitoutumaton ja riippumaton, joten olen vapaa valitsemaan aiheeni. Sisältömarkkinoinnin suuntaan kumarran sen verran, että aiheiden pitää liittyä työhön edes väljästi ja kuuntelen myös Google Analyticsin neuvoja.
Noudatan toiminnassani muutenkin samaa linjaa: Jos niin pyydetään, autan kysyjää valitsemaan itselleen ja omaan tilanteeseensa sopivat työkalut sen sijaan, että harjoittaisin yhden tuotenimen varaan perustuvaa fundamentalismia. Jos minulta taas tilataan niiden työvälineiden ja -ympäristöjen koulutus, jotka tilaaja on itselleen jo valinnut, hoidan homman enkä ryhdy viisastelemaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä, nimimerkillä ja anonyyminä. Tarkistan kuitenkin kaikki kommentit ennen julkaisemista, koska haluan blogini lukijoiden näkevän vain blogin aihepiiriin liittyvää tekstiä eikä mainoksia tai alatyyliä ja raivoamista.
Perusteltu asiallinen kritiikki on ilman muuta sallittua. Arvostan sitä eniten kun kirjoitat omalla nimelläsi, koska minäkin kirjoitan täällä omalla nimelläni.
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.