Sivut

maanantai 17. helmikuuta 2014

Rekrytointilomakkeet ja LinkedIn

Tytär on tätä nykyä aktiivisesti yhteyksissä yrityksiin, koska hän on aloittamassa graduaan ja mielellään toimisi jonkin käytännöllisen parissa (tulee äitiinsä). Tapana näyttää olevan, että graduntekijöiden yhteydenotot ohjataan rekrytointilomakkeiden kautta. Niiden täyttäminen tahtoo muuttua ajan mittaan kohtalaisen tuskastuttavaksi jankkaamiseksi: samoja tietoja tivataan vähän eri järjestyksessä ja eri muodoissa. Milloin on tekstikenttä, milloin valitaan luettelosta jotakin.

Olen tullut ihan uteliaaksi: Moniko yritys on laittanut rekrylomakkeeseen ylimääräisen kentän niitä varten, joilla on LinkedIn-profiili? Tähän mennessä sellainen toteutus on löytynyt Kiilto Oy:n sivulta. Muita ei ole tullut vastaan. Seuraan tilannetta kiinnostuneena.

Tunnustan kyllä, että minulla ei ole kokonaiskuvaa siitä, miten yleistä LinkedInin käyttö on opiskelijoiden keskuudessa. Tosin itse olen huolehtinut siitä, että lähipiirini nuoriso tietää tästä mahdollisuudesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä, nimimerkillä ja anonyyminä. Tarkistan kuitenkin kaikki kommentit ennen julkaisemista, koska haluan blogini lukijoiden näkevän vain blogin aihepiiriin liittyvää tekstiä eikä mainoksia tai alatyyliä ja raivoamista.

Perusteltu asiallinen kritiikki on ilman muuta sallittua. Arvostan sitä eniten kun kirjoitat omalla nimelläsi, koska minäkin kirjoitan täällä omalla nimelläni.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.