Marraskuun ensimmäisenä päivänä iGoogle-sivuni haihtui pois ilman dramatiikkaa. Sivulla oli yhteensä 4 välilehteä, joista päällimmäinen sisälsi uutissivujen gadgeteja eli vimpaimia (Yle, Wired, Tietoviikko, PC World, Social Media Today jne.) Toisella sivulla olivat työkalujen vimpaimet (Gmail, Evernote, Drive etc.) ja kaksi muuta sivua sisälsivät erinäisten blogien ja verkkolehtien syötteitä omissa vimpainlaatikoissaan. En ottanut varmuuskopiota jatkuvista kehotuksista huolimatta vaan järjestelin asiat siirtämällä blogien ja verkkolehtien syötteet Feedlyyn. Itse iGooglen korvasin kuvassa olevalla selaimen aloitussivulla, jota käytän nyt toista viikkoa ja jolla aion pärjätä ainakin toistaiseksi. Jos tämä näyttää ihan uudelta ja oudolta jutulta niin tällaisen pääsee kokoamaan valitsemalla Chromen oikean ylänurkan kolmella poikkiviivalla merkityn painikkeen valikosta Työkalut/Laajennukset.
Tärkeimmät työkalut ovat nopeasti saatavilla samalla periaatteella kuin taulutietokoneessa. Tämän ratkaisun myötä pääsin myös eroon kaikenlaisista huomiota kerjäävistä ja työn keskeyttämiseen houkuttelevista palikoista, joissa näkyisi ajantasainen tieto uudesta sähköpostista tai tuore uutisotsikko. Se olen nyt minä, joka päätän mitä kulloinkin kurkitaan! Yhteisöpalveluiden uutisvirran seuraaminen onnistuu kätevästi Hootsuiten avulla yhdeltä välilehdeltä. Kun haluan lukea verkkolehtien uutisia ja tuorempia blogitekstejä, avaan Feedlyn. Määrittelin vielä Chromeen kaksi muuta aloitussivua: Yle Uutiset ja Guardian Tech – ne luultavasti riittävät vakuuttamaan aamuisin, että maailma on vielä paikoillaan. Selaimen työkalupalkissa on painikkeita, joilla lisään sisältöä Evernoteen, Instapaperiin yms.
Jos pidät minun ratkaisuani liian minimalistisena, saat myös vaihtoehtoja tutkittavaksesi. Alla oleva kolmen kärki näkyy nousevan esiin iGooglen-korvikkeita käsittelevissä artikkeleissa, googlaa myös igoogle alternatives jos haluat löytää lisää.
Netvibes
Symbaloo
igHome
Ai niin, sinä monen tietokoneen loukussa elävä tietotyöläinen! Tiesithän, että voit kirjautua Google-tunnuksellasi myös selaimeen, jolloin selaimen asetukset, työkalujen kuvakkeet ja laajennusosat seuraavat sinua missä ikinä haluatkin käyttää suosikkityökalujasi. Kirjautumaan pääset siitä valikosta, joka aukeaa sillä kolmella poikkiviivalla merkityllä painikkeella.
4 kommenttia:
Käytätkö aktiivisesti Gmailia? Jos kyllä, käytätkö selaimella vai jollakin asiakasohjelmalla?
Nimim. 'yrittää päättää selaimella vai Outlook'lla...'
Käytätkö aktiivisesti Gmailia? Jos kyllä niin käytätkö selaimella vai asiakasohjelmalla? Lisäkysymys: valintasi pilvikalenteriksi?
Nimim. 'pähkäilee selaimen ja Outlook'n välillä'
Käytän kyllä Gmailia. Se on minulla selaimessa, johon pääsen tuossa kuvassakin näkyvää kuvaketta klikkaamalla. iPadissa/iPhonessa on erillinen app. Tosin käytän myös Outlookia, joten minusta ei tainnut olla paljonkaan apua päätöksenteossa :)
Blogger taitaa temppuilla, vaikka olihan tuossa toisessa erl kysymys lopussa...valintani pilvikalenteriksi on Googlen kalenteri, koska saan sen helpoimmin toimimaan eri laitteillani ja synkronoitua (PC:t, Mac & mobiilit). Saa sitten nähdä mitä tapahtuu kun Office 2013 valmistuu Macille (on kai versio 2014), ajattelin hypätä silloin Macin kanssa Office-maailmaan, jossa olen kyllä osittain jo nyt - 365-ympäristöä voin käyttää Macillakin ihan sujuvasti. Outlook on myös koko ajan rinnalla käytössä, mutta nyt Google on se pääasiallinen kalenteri.
Lähetä kommentti