Sivut

tiistai 18. joulukuuta 2012

Mikä Doodle on ja miten se toimii

Olin eilen kertomassa miten Outlookia voisi käyttää sillä tavalla, että se auttaisi pitämään kaaoksen kurissa eikä pelkästään tuottaisi sitä. Tässä yhteydessä tuli esille tapaamiskutsujen lähettäminen eri organisaatioissa oleville ihmisille. Kalenterin tapaamismerkinnäthän kulkevat kyllä järjestelmien välillä kohtalaisesti, mutta selvästi tarvittaisiin muitakin ratkaisuja. Tässä kohdassa marssitin esille Doodle-nimisen palvelun, joka taisi olla joillekin osallistujille uusi tuttavuus. Laitan tänne muistiin Doodleen liittyviä asioita ja pistän tiedoksi koulutukseen osallistuneille, ja jospa samalla muutama muukin löytäisi tämän näppärän palvelun.

Näin Doodle toimii:

  • Mene osoitteeseen www.doodle.com ja luo tapahtuma. 
  • Doodle ohjaa sinua avaamalla eri työvaiheille uuden sivun. Valitse ensin päivät ja syötä sitten valituille päiville tarkempia ajankohtia.
  • Jos haluat muuttaa jotakin, voit palata taaksepäin.  
  • Kun tapahtuma on valmis, voit lähettää sähköpostilla linkin kaikille, joilta toivot vastausta.
  • Saat myös omaan sähköpostiisi ns. ylläpitolinkin. Älä hukkaa sitä, koska sen kautta pääset poistamaan tekemäsi kyselyn kun se on käynyt tarpeettomaksi.
Ja kaikki tämä ilman, että sinun on vielä pitänyt kirjautua mihinkään! Doodleen voi myös luoda käyttäjätilin, jolloin käyttöön saa enemmän toimintoja kuten esimerkiksi mahdollisuuden synkronoida Doodle kalenteriin. Doodle tarjoaa myös maksullista Premium-palvelua.


Jos haluatte estää minua päätymästä tietoturvaihmisten mustalle listalle, niin käytättehän Doodlea järkevästi: Itse esimerkiksi kirjoittaisin tapahtumasta vain sen verran kuin on ehdottoman välttämätöntä. Yksityiskohdat  sikseen, jos on kehittelemässä esimerkiksi jotakin fiksua nanopartikkeleihin liittyvää. Ja jos luotte Doodle-tilin, niin antakaa sille oma salasana. Minun kantani on, että Facebookin ja muiden olemassaolevien sometilien tarjoamaa valtuutuspalvelua ei käytetä muissa palveluissa.

Ei kommentteja: