Kulutusjuhla-blogissa neuvotaan konsti, jolla varmistaa tykkäämänsä sivun linkitysten näkyminen: Lisää sivu kiinnostuksen kohteidesi listaan. Tämä on siis eri asia kuin kaverilistat, joiden avulla säätelet jakamasi aineiston näkymistä. Näidenkin tekemisestä olen blogannut, mutta näytti olevan jo sen verran vanhentunutta, että jätänpä linkittämättä.
Kiinnostuksen kohteiden listat muistuttavat jossakin määrin Twitter-listoja tai Google+ -palvelun piirejä. Löydät kiinnostuksen kohteiden listat Facebookin henkilöprofiilista kuvasi alta vasemmalta alhaalta. Jos olet tilannut jonkun julkisia päivityksiä, näkyvissä on ainakin yksin lista nimeltä Tilaukset. Kun viet hiiren Kiinnostuksen kohteet -otsikon päälle näet Lisää-linkin ja pääset luomaan uuden listan haluamallesi aihealueelle.
Olen pitkään miettinyt, että mikä on pienen yrityksen Facebook-sivun kohtalo tästä eteenpäin. Harkitsin jo oman sivuni lopettamista ja siirtymistä henkilöprofiilin julkisiin tilapäivityksiin, joiden tilaaminen on muuten nytkin mahdollista (jaan kokeiluna ainakin toistaiseksi samaa sisältöä kuin yrityssivuni kautta). Sivun lopettaminen tuntuu kuitenkin periksiantamiselta, joten olen päättänyt vain sinnikkäästi roikkua mukana. Eikä ole sanottua, etteikö hinnoitelluille tilapäivityksille vielä tulisi käyttöä. Kaunis kiitos muuten sivuni tykkääjille, joiden ansiosta loikkasin hiljattain 400 maagisen rajan yli ja sain ainakin teoriassa mahdollisuuden hyödyntää tuota toimintoa.
Meille pienten sivujen ylläpitäjille saattaa kuitenkin löytyä vetoapua juuri noista kiinnostuksen kohteiden listoista. Evernoten kätköissä oli PCWorld-lehdessä julkaistu artikkeli Why You Should Be Interested In Facebook Interest Lists, jossa Tony Bradley toteaa kiinnostuksen kohteiden listojen helpottavan kiinnostavan sisällön systemaattista seuraamista (vrt. Kulutusjuhlan neuvo). Lisäksi lista voidaan jakaa tai ihmiset voivat tilata sitä, joten esimerkiksi hyvät kiinnostuksen kohteiden listat voivat osoittautua todella arvokkaiksi tiedon hankinnan resursseiksi.
Kolmas listoihin liittyvä hyvä juttu on huomionarvoinen sivujen ylläpitäjille: Kiinnostavan listan kuratoijana voit saada myös omalle sivullesi näkyvyyttä Facebookissa. Bradley neuvoo kokoamaan henkilöprofiilissa tiettyyn alueeseen keskittyvän listan ja sisällyttämään oman sivunsa mukaan. Jos ylläpidät hyvää listaa, jota ihmiset innostuvat tilaamaan, saat samalla omat tilapäivityksesi näkyviin. Tätä mahdollisuutta kannattanee tutkailla!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä, nimimerkillä ja anonyyminä. Tarkistan kuitenkin kaikki kommentit ennen julkaisemista, koska haluan blogini lukijoiden näkevän vain blogin aihepiiriin liittyvää tekstiä eikä mainoksia tai alatyyliä ja raivoamista.
Perusteltu asiallinen kritiikki on ilman muuta sallittua. Arvostan sitä eniten kun kirjoitat omalla nimelläsi, koska minäkin kirjoitan täällä omalla nimelläni.
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.