Tällä kerralla muutama OneNote-vinkki, joista suurin osa perustuu usein kuulemiini kysymyksiin:
- Miten saa uuden sisältöobjektin välittömästi toisen alapuolelle?
- Miten muistikirjaan liitetty tiedosto käyttäytyy?
- Muistikirjan sisällön vieminen Wordiin, miten se kannattaa tehdä?
- Miten luodaan Outlook-tehtävä OneNotesta.
- Näyttöleikkeen lisääminen helpoimmin.
- Mikä on OneNoten oma roskakori?
1. Kun napsautat OneNote-muistikirjan sivua, luot samalla sisältöobjektin, johon teksti sijoittuu. Kun napsautat alempana samalla sivulla, OneNote olettaa sinun haluavan lisätä tekstiä ensimmäiseen sisältöobjektiin ja suurentaa sitä. Entä jos haluatkin luoda uuden tekstilaatikon? Kaksoisnapsauta sivua kertoaksesi OneNotelle, että tämä juttu kirjoitetaan nyt omaan laatikkoonsa.
2. Muistikirjan Lisää-välilehdellä on Liitä tiedosto -painike, jolla voit tuoda tiedoston muistikirjaan. Tiedosto näytetään kuvakkeena ja se voidaan avata kaksoisnapsauttamalla tai pikavalikosta. Kaksoisnapsautus ja pikavalikon Avaa-komento ovat sama asia ja ne avaavat muistikirjaan sijoitetun version tiedostosta. Jos asiakirjaa on muutettu OneNoteen sijoittamisen jälkeen ja haluat nähdä sen muutoksineen, käytä komentoa Avaa alkuperäinen.
3. Sisällön siirtäminen sovellusten välillä on totuttu tekemään leikepöytää käyttäen niin pitkään, että muita tapoja ei välttämättä tule ajatelleeksi. Voit käyttää myös OneNoten Tiedosto-valikossa olevaa komentoa Tiedosto/Lähetä/Lähetä Wordiin. Oletus on, että kokonainen sivu lähetetään uuteen tyhjään asiakirjaan, mutta voit myös valita lähetettäväksi useita erillisiä tekstikohtia (Ctrl-näppäimen kanssa voi valita hajapaloja). Myös usean erillisen sivun lähettäminen onnistuu.
Huomaa myös Tiedosto-valikossa oleva vaihtoehto tallentaa muistikirjan osa tai sivu Word-asiakirjaksi. Tämä ei kuitenkaan ole suositeltavin tapa silloin kun muistikirjassa on paljon linkkejä, grafiikkaa tunnisteita yms. sisältöä, jota Word ei tunnista.
4. Valitusta tekstikohdasta voi luoda Outlook-tehtävän pikavalikon Outlook-tehtävät -komennolla. Jos valitset Mukautettu, avataan Outlookin tehtäväikkuna ja voit lisätä tehtävää koskevat tiedot. Outlookin ei tarvitse olla avoinna tehtävää lisättäessä.
5. Näyttöleikkeen otat helposti painamalla Windows+S, jonka jälkeen ruutu himmenee ja ristikkokursori ilmestyy näkyviin leikkeen valitsemista varten. Kun olet valinnut leikkeen sisällöksi tulevan alueen, avataan ikkuna, josta voit valita leikkeen sijoituspaikan: muistikirja, osa ja sivu. Lisää-välilehdellä on myös Näyttöleike-painike, mutta ennustan ettet todennäköisesti käytä sitä opittuasi ottamaan leikkeen näppäinkomennolla.
6. OneNoten oma roskakori on Jaa-välilehdellä. Jokaisella muistikirjalla on oma roskakorinsa. Muistikirjasta poistettu sisältö voidaan palauttaa 60 päivän ajan.
Tämmöisiä tänään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä, nimimerkillä ja anonyyminä. Tarkistan kuitenkin kaikki kommentit ennen julkaisemista, koska haluan blogini lukijoiden näkevän vain blogin aihepiiriin liittyvää tekstiä eikä mainoksia tai alatyyliä ja raivoamista.
Perusteltu asiallinen kritiikki on ilman muuta sallittua. Arvostan sitä eniten kun kirjoitat omalla nimelläsi, koska minäkin kirjoitan täällä omalla nimelläni.
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.