maanantai 26. maaliskuuta 2012
Käytätkö OneNote-tunnisteita
OneNoten tunnisteet ovat kuvakkeita, joita voi liittää suunnilleen kaikkeen muistikirjojen sisältöön. Tunnisteiden toiminta ymmärretään kuitenkin aika huonosti ja niitä pidetään usein jonakin luettelomerkin tyyppisenä elementtinä. Tämä ehkä johtuu siitä, että yleisesti tunnettu näppäinyhdistelmä Ctrl+1 tuottaa luettelomerkkiä muistuttavan valintaruudun, joka sopii käytettäväksi erilaisissa listoissa. Valintaruutuun voi lisätä ruksin hiirellä klikkaamalla kun tehtävä on tullut valmiiksi.
OneNotessa on kuitenkin paljon muitakin tunnisteita kuin rasti ruutuun -laatikko. Kun avaat pikavalikon ja valitset Tunniste tai avaat Aloitus-välilehdeltä tunnisteiden luettelon, näet kaikki vaihtoehdot. Tunnisteen voi lisätä luettelosta valitsemalla tai käyttää pikanäppäimiä Ctrl+1...Ctrl+9.
Jos OneNoten tunnisteet loppuvat kesken, voit luoda uusia. Omia tunnisteita pääset luomaan Aloitus-välilehden Tunnisteet-ryhmässä olevan luettelon alareunassa olevalla komennolla Mukauta tunnisteita.
Tunnisteet eivät ole pelkästään koristelua varten vaan niiden avulla voi etsiä asioita ja luokitella muistikirjan sisältöä. Merkitset ehkä tietynlaiset työtehtävät aina samalla tunnisteella: Esimerkiksi lisätietoja odottavat kysymysmerkillä, puhelinkeskustelua vaativat puhelinkuvakkeella. Jos toimit näin, voit nopeasti tarkistaa vaikkapa työpäivän alussa paljonko sinulla on tiettyyn kategoriaan kuuluvia tehtäviä odottamassa. Aloitus-välilehdellä on Etsi tunnisteet -painike, jota napsauttamalla avaat muistikirjan oikeaan laitaan Tunnisteiden yhteenveto -tehtäväruudun. Siinä luetteloidaan kaikki tunnistein merkityt kohdat ja voit siirtyä alkuperäiseen merkintään tunnisteen vieressä olevaa tekstiä napsauttamalla.
Jos sinulla on paljon valintaruuduin merkittyjä tehtävälistoja, lisää ruksi Näytä vain valitsemattomat kohteet -ruutuun ja näet vielä tekemättä olevat tehtävät. Valintaruudun alaosan Etsi-luettelosta voit määritellä alueen, jota haku koskee. Oletus on, että tunnisteita etsitään kaikista muistikirjoista.
Blogin muita OneNote-artikkeleita:
OneNote-muistikirjaohjelmaa käsittelevä sarja päättyy tältä erää. Mahdollisesti kirjoitan vastaavanlaisen vinkkiartikkelisarjan Evernotesta vielä tämän kevään aikana eli saatamme tavata muistikirjateeman parissa pian uudelleen.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti