Uusi ulkoasu
Elokuussa huomasin Google Dokumentit -työtilassani linkin, joka kehotti kokeilemaan uutta työtilaa. Kokeilin. En milloinkaan palauttanut vanhaa takaisin, koska en ole sitä kaivannut. Uusi työtila eli nyt nimeltään Google Asiakirjat on eilisestä alkaen tullut laajemminkin tarjolle, joten kurkkaapa tiliäsi niin pääset testaamaan vaikutelmia itsekin.
Uusi käyttöliittymä on yhdenmukainen niiden muutosten kanssa, joita Googlen työkaluissa on nähty viime aikoina. Muutoksista en löydä pahaa sanottavaa. Kaiken kaikkiaan pidän Googlen uutta ilmettä aiempaa raikkaampana ja nykyaikaisempana.
Mm. seuraavat asiat ovat muuttuneet:
- Sovellusten painikkeet ovat harmaasävyiset. Vastaaviin ohjelmiin tottuneille ne eivät liene edelleenkään mitenkään haasteelliset. Joitakin muutoksia on myös valikoiden sisällössä. Esimerkiksi komento asiakirjan liittämiseksi sähköpostiin on nyt Tiedosto-valikossa.
- Asiakirjaa muokattaessa näytön yläreunassa näkyy koko ajan tieto meneillään olevasta (Saving) tai toteutetusta tallennuksesta (All changes saved). Ilmoitus rauhoittanee verkkotyövälineisiin tottumattomia.
- Tiedostoluettelon rivitiheyttä voi säätää, jolloin kerralla näkyvien tiedostojen määrän voi valita käytössä olevan näytön koon mukaan. Tiedostoluettelo on muutenkin aiempaa selkeämpi.
Uusia toimintoja
Lisäksi Googlen toimistotyövälineissä on runsaasti uusia toimintoja. Yksi maininnan arvoinen on Laskentataulukko-sovelluksen Pivot-taulukkoraportti. Mukava asiakirjojen jakamiseen liittyvä uudistus on mahdollisuus sallia pelkästään asiakirjan kommentointi. Entä oletko huomannut, että työkalurivin vasemmassa laidassa on painike muotoilujen kopioimista varten. Painike on nimeltään Värityksen muotoilu (kuka näitä kääntää?) ja se kopioi sekä merkki- että kappalemuotoiluja samaan tapaan kuin Microsoft Office -ohjemista tuttu muotoilusivellin.
Tiedostoluettelon Luo-painikkeen valikossa oleva Taulukot (beta) on yhtä kuin Google Fusion Tables -työväline, jonka voit ottaa käyttöön halutessasi. Taulukot on työväline suurten tietomäärien käsittelyä ja visualisointia varten. Voit esimerkiksi liittää numerotietoa Googlen karttaan.
Asiakirjoja voi muokata Google+ -palvelun Hangout-istunnossa kun ottaa käyttöön Hangouts with extras -laajennuksen. Kokemuksistaan on kirjoittanut Anne Rongas Opeblogissa. Ilmeisesti Hangouts with extras on vasta kokeilukäytössä, mutta toivotaan, että se jää vakiotoiminnoksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti