Jotkut työt eivät toistu kovinkaan usein, joten niihin liittyviä käytäntöjä ei muista ulkoa ja pitää turvautua kirjalliseen ohjeeseen. Olen saanut eri töiden toimeksiantajilta ja yhteistyökumppaneilta paljon ohjeita sähköpostilla. Ohjeet ovat pääsääntöisesti hyviä ja niistä on paljon apua, kiitos niistä. On kuitenkin pieniä ongelmia: Sattuu olemaan niin, että minulla on 3 sähköpostitiliä hyötykäyttötarkoituksiin + useita eri huuhaatilejä somepalveluiden testaamiseen ja opetuskäyttödemoihin. Lisäksi käytän erilaisia päätelaitteita ja sähköposteja voi lukea niillä kaikilla. Maksullisten sähköpostitilien palvelintila on aika pieni ja viestejä on aina silloin tällöin ladattava oman koneen kiintolevylle. Varmuuskopioita otan toki säännöllisesti, mutta yksittäisen kiintolevyn varmuuskopiointi ei sinällään ole kovinkaan toimiva ratkaisu usean päätelaitteen käytöstä johtuviin haasteisiin. Paljon ylimääräistä harmia on aiheutunut siitä, että jokin tärkeä asia on sen koneen kiintolevyllä, joka ei juuri sillä hetkellä ole avoinna vaan viruu laukussa jossakin nurkassa. Sitä paitsi on Murphyn lain mukaista, että varmuuskopioinnista jää pois juuri se tiedosto, jota tarvitsee kerran puolessa vuodessa tai harvemmin.
Ja nyt ei kiitos sellaisia antiikkisia ehdotuksia, että minun pitäisi pystyttää tänne oma palvelin tai muuta yhtä älytöntä. Mieluummin niin, että työtapojen päivityksestä tälle vuosituhannelle tulisi hyve. Tälläkin hetkellä eräs tehtävä on ollut monta päivää jumissa kun olen kysynyt kadottamaani ohjetta ihmiseltä, joka on ilmeisesti matkalla/sairaana tai muusta syystä ei ole päässyt vastaamaan sähköpostiinsa. Miksi ei säännöllisesti tarvittavia ohjeita voisi kirjoittaa esimerkiksi wikiin, josta niitä voisi käydä lukemassa silloin kun niitä tarvitsee ja johon muutoksetkin olisi helppo päivittää.
Olen tämän talven aikana alkanut siirtää asioita yhä enemmän pilveen, koska se on yksi tapa välttää useassa eri sijainnissa olevien tiedostojen aiheuttamat ongelmat. Sain taas ylimääräistä arkistointitilaa kun otin blogille oman domain-nimen ja oma pilviarkisto on tullut myös "virallisen" verkkosivun palveluntarjoajalta. Varmuuskopioinneista on toki huolehdittava, sillä sitä askaretta ei mikään pilvipalvelu tee tarpeettomaksi. Toisaalta asioiden säilyttämisen pilvessä voi yksinkertaistaa ko. prosessia. Monen eri päätelaitteen loukusta en nähtävästi pääse, mutta en haluakaan. Niiden monipuolinen hyödyntäminen on tätä päivää ja onko edes yllätys, että se voi vaatia työtapojen tarkistamista?
SAANKO ESITELLÄ, TÄTINÖRTTI!
Tässä yhteydessä muuten haluaisin esitellä hyvän ystäväni Tätinörtin, joka on pitkään liikuskellut blogini liepeillä. Katsotaan nyt millaisen roolin hän tulee jatkossa saamaan. Mitään tiukasti raamitettua työsopimusta emme ole vielä tehneet.
Tätinörtin stailasi esiintymiskelpoiseen kuntoon Linda, joka pitää mainiota Saukon Taivaspaikka -sarjakuvablogia.
Tätinörtti on oikein mukava tyyppi, mitä nyt ärsytettynä saattaa lievästi häijyillä.
6 kommenttia:
Allekirjoitan iloisena ja kaksin käsin tuon wiki-idean erilaisille ohjeille!
Terveisin Toinen Tätinörtti :)
Kai saa kommentoida, vaikka on vain täti mutta ei yhtään nörtti?
En ihmettele, että isoissa taloissa tiedot ovat levällään, kun ne saadaan pienenkin porukan voimin ripoteltua aika moneen paikkaan. Pitäisi varmaan ruveta vaatimaan kuria ja järjestystä ynnä järkeä - itseltään ja muilta.
Setänörtti ei käyttö- tai muitakaan ohjeita lue :)
Wiki-idea on ihan hyvä. Dropboxissa säilytän kaikenlaista.
Kaikki tytöt ja pojat sekä tädit ja sedät ovat tervetulleita!
Timo taitaa edustaa vähän samaa oppisuuntaa kuin minä. Mottoni on: "Tosi nainen ei manuaaleja tarvitse."
Olisiko tästä mitään apua? Epänörttinä olen pähkäillyt josko minun kannattaisi tulevaan yritystoimintaani ottaa '365' käyttöön - hyviä kokemuksia kuullut muutamilta. Linkki blogikirjoitukseen aiheesta: http://www.sulava.com/2011/04/office-365-ja-windows-phone-7-ne-yhteensopii/
Minulla on myös nuo 365-betatunnukset ja ympäristö vaikuttaa kiinnostavalta. Kunhan kokemusta siitä vähän kertyy, tarkoitus on kirjoittaa täälläkin ko. aiheesta. Odotan mielenkiinnolla iPhonen reaktiota kyseiseen ympäristöön :)
Lähetä kommentti