Googlen työkalujen käyttöön sisältyy vahvasti ajatus erilaisten aineistojen työstämisestä yhdessä tehden. Lisäksi sidonnaisuus yhteen tietokoneeseen, johon se laillinen ohjelmaversio on asennettuna, ei aikoihin ole ollut järkevä käytäntö monellekaan meistä. Suurissa yrityksissä käytössä olevat verkkoratkaisut tekevät mahdolliseksi luoda käyttäjää seuraavia työpöytiä yms., jolloin niin tahdottaessa voidaan vapautua paikka- ja laitesidonnaisuudesta. Google-dokumentit mahdollistaa saman kaikenlaisille työryhmille, joiden jäsenet ovat ehkä fyysisesti hyvinkin kaukana toisistaan.
Esittelyteksti tämän hetkisessä versiossaan kertoo näin:
"Google-dokumentit vapauttavat sinut paikasta, versionumeroista ja päivitysasennuksista. Saat asiakirjasi, taulukkosi ja esitysaineistosi luettaviksi ja työstettäviksi mistä tahansa, missä on tietokone, internet-yhteys ja selain. Myös sähköpostin kuormittaminen liitetiedostoilla vähenee, koska materiaalia voidaan jakaa suoraan verkkoon muiden kanssa yhdessä muokattavaksi.
Tämä kirja sisältää runsaasti testattuja käyttövinkkejä Google-dokumenttien käytöstä, dokumenttien arkistoinnista ja varmuuskopioinnista. Lisäksi saat ideoita Google-dokumenttien ja muiden Google-sovellusten yhteiskäyttöä varten."
Viime aikojen keskustelujen (tästä se alkoi) ja uutisten jälkeen on varmaankin aiheellista myös lyhyesti muistuttaa käyttöoikeuspykälien lukemisesta ja muutenkin järjen käytön tarpeellisuudesta. Ilmaistahan ei ole mikään! Käyttöoikeudet ovat pitkä ja monimutkainen dokumentti ja siinä sitä olisikin vuoden hyvä työ, jos ne saisin tiivistettyä esimerkiksi parin sivun mittaiseksi muistilistaksi.
Laitan jossakin vaiheessa tarkempaa sisältösuunnitelmaakin nettiin ja varmasti aihe tulee näkymään kohtalaisesti myös blogipostausten otsikoissa kevään aikana.
Microsoft Office 2010 -oppaita odottaville tiedoksi, että ne etenevät taustalla tasaista tahtia. Wordista ja PowerPointista onkin kirjoitettu jo lyhyet katsaukset blogiin, Excel ja Outlook ovat esittelyvuorossa lähiaikoina.
LISÄYS kello 15:00:
Löysin Niko Saukolinin artikkelin Miksi maksaisit Facebookista, Twitteristä tai Skypestä? Tämäkin kannattaa lukea, kun miettii omaa suhtautumistapaansa ilmaisiin verkkopalveluihin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti