Työkalua voi testata latauspaketin mukana tulevaa diaesitystä pyörittämällä tai halutut diat voidaan kopioida omaan diaesitykseen sopiviin kohtiin. Jälkimmäinen vaihtoehto on tietysti tositilanteeseen valmistauduttaessa paras vaihtoehto, koska säätämistä varmasti on vaikka työkalu yksinkertainen ja helppokäyttöinen onkin.
Eri tilaisuuksiin liittyvät tweetit on tapana varustaa sovitulla hashtagilla. Kyseinen hashtag kirjoitetaan diaesityksen neljännen dian alareunassa olevaan ruutuun, jonka jälkeen sitä vastaavat tweetit näkyvät puhekuplina diassa. Tilanteen pitäisi päivittyä automaattisesti 30 sekunnin välein. Kuvan kaappausajankohta on 19.11. kello 14:45. Näin sanottiin PowerPointista sillä hetkellä:
Huomaa kuitenkin, että hakuruudussa olevan avainsanan ei välttämättä tarvitse olla hashtag vaan se voi olla mikä tahansa aiheeseen liittyvä termi. Esimerkiksi sikainfluenssa toimi aivan yhtä hyvin kuin kuvassa käyttämäni hashtag.
Custom feed -painike on tarkoitettu Twitter-virran suodattamiseen, mikäli kaikkea Twitterissä sanottua ei haluta päästää näkyville tilaisuuden aikana. Viime aikoina onkin tapahtunut kaikenlaista, joka osoittaa tällaisen mahdollisuuden kovin tarpeelliseksi. En suoraan sanoen tiedä, mitä tästä ilmiöstä ajattelisi. Suora vuorovaikutusmahdollisuus on hieno asia, mutta ihmiset ovat niin hirveän ajattelemattomia (lue @Rautasillan äskettäinen blogiartikkeli). En jaksa uskoa, että jokainen murskakriitikko itse on maailman selkeäsanaisin ja vetovoimaisin esiintyjä. Miksiköhän minusta tuntuu siltä, että juuri ne hyvät esiintyjät olisivat ymmärtäväisesti hiljaa silloin, kun vuorossa on joku, jolla on huono päivä tai yksinkertaisesti hieman huonompi ulosanti?
Diaan voidaan lisätä myös palkki, joka näyttää Twitterin viestivirtaa reaaliajassa. Tämä oli minusta häiritsevä, enkä haluaisi nähdä sellaista esitysaineistossa. Palkin sijoittaminen dian reunaan vilkkumaan sotii myös katsojan kannalta miellyttävän esitysaineiston tekoperiaatteita vastaan.
Paketissa on työkaluja äänestyksen järjestämistä ja sen tulosten katselua varten. Äänestys toteutetaan tweettaamalla esimerkiksi @votebytweet N (=haluamasi numero) ja avainsana tai hashtag. Myös huutoäänestystä varten on oma diansa, jossa oleva pylväikkö tosiaan piirtyi äänenvoimakkuuden perusteella.
Sanoisin Timo Elliotin tekemää työkalua näppäräksi ratkaisuksi. Sen tehokas käyttö tosin edellyttää sitä, että PowerPointin kokee omakseen ja käyttää sitä sujuvasti. Sovelluksen kotisivulla ja FAQ-sivulla olevia ohjeita ja vinkkejä kannattaa tutkia, jos haluaa ottaa siitä kaiken mahdollisen irti.
Taustakanavan hallintaan tarkoitetuista välineistä on kirjoiteltu viimeaikoina. Opeblogin artikkelissa Virtuaaliopetuksen päivillä taustakanavat käytössä esitellään Twazzup-niminen web-sovellus. Olivia Mitchellin blogiartikkelissa 10 tools for presenting with Twitter on esitelty SAP Web 2.0 Twitter -työkalun lisäksi yhdeksän muuta. Mitchell kirjoittaa myös tweettien moderoinnista.
2 kommenttia:
Moi!
Bongasin tämän blogin oikein.fi -sivuston kautta. Hyvä näin, saan erittäin hyviä vinkkejä PP -slideihin liittyen=) kiitos hyvästä kirjoituksesta!
Kannattaa myös hankkia tuo reseptilääke PowerPoint-halvaukseen ;) Siellä näitä samoja tarinoita on enemmänkin.
Lähetä kommentti