Excelistä hieman yleisempiin asioihin: Törmäsin Lifehacker-blogin kautta YouTube-videoon, jolla amerikkalainen tanssija ja koreografi Twyla Tharp puhuu luovuudesta sekä yrittämisestä ja erehtymisestä. Pidän erityisesti kohdasta, joka käsittelee epäonnistumista ja oppimista: Epäonnistuminen tarkoittaa sitä, että kokeilit jotakin, joka ei sattunut onnistumaan. Olet kuitenkin saanut tilaisuuden oppia jotakin mikäli ryhdyt vakavissasi miettimään, mikä tekemisessäsi ei mennyt kohdalleen. Menestyminen ehkä onkin sitä, että teit vanhan asian vanhalla tavalla ja se sattui edelleen toimimaan, mikä tietysti on mukavaa sekin...
Mitä asiakkaille onkaan tullut kerrottua?
Vanhan asian tekeminen vanhalla tavalla tuo mieleen taannoiset pohdiskelut tietotekniikkakoulutuksen kovasta kilpailusta. Mahdollisesti tilanne on nähtävä niin, että tässä on yritetty tehdä vanhoja asioita vanhalla tavalla aivan liian kauan. Toinen vaihtoehto on, että kovalla hintakilpailulla on onnistuttu kertomaan asiakaskunnalle, että tämä työ ei ole minkään arvoista. Jos on aina vain varaa laskea hintaa, ei varmastikaan ole mitään eroa sillä, tekeekö homman opetustyön hallitseva kokenut kouluttaja vaiko harjoittelija pilapalkalla tai ilmaiseksi. Pölli tästä -blogista löytyy 19 artikkelia aiheotsikolla Hinnoittelu. Lukemisen ja ajattelemisen arvoista joka sana.
"Halpa asiantuntija on huono asiantuntija. Ensinnäkin tuhoat itse omat katteesi. Lisäksi alennushintasi todennäköisesti lisää laatutietoisen ostajan riskin tunnetta. Se puolestaan estää häntä ostamasta."Verkostoitumiseen laatua määrän sijaan
Ihmiskunta.org -blogista löytyi artikkeli yrittämisestä: Mukavaa olla yrittäjä. Meitä ei muka laiteta. Artikkelin loppupuolella tulee esille eräs tärkeä asia nimittäin yrittäjän verkosto ja sen laatu.
"Ja niin mukayrittäjästä kasvaa yrittäjä, ja hän alkaa erittäin suurella varovaisuudella jakaa aikaansa, ideoitaan ja näkemyksiään vain harvoille ja valituille, ja samalla tekee niskahartiavoimin töitä saadakseen oikeita asiakkaita mukatilaajien sijasta."Aikana, jolloin verkostoituminen on yrittäjän elinehto, kannattaakin säilyttää terve kriittisyys. Laatu saattaa olla ihan vanhanaikaisesti määrää tärkeämpää. Yksi verkoston laadun mittari on minusta se, miltä siinä tapahtuva vuorovaikutus tuntuu. Jos verkostossa hehkuu innostus, uteliaisuus, halu kokeilla uutta satunnaisia epäonnistumisia pelkäämättä, olet ihan oikeassa paikassa. Työn tekeminen yhdessä on positiivista nostetta kaikille osapuolille. Mutta jos verkosto tihkuu ankeaa tulevaisuuden pelkoa, pelkästään sinuun kohdistuvia vaatimuksia, rutinaa ja marinaa, kannattaa varoa. Olet henkisen kuppauksen kohteena ja uutta luovaan toimintaan vaadittava energiatasosi on vakavasti uhattuna. Katso, kenen kanssa teet töitä, sillä seura muuttaa vähitellen kaltaisekseen.
Verkostoitumisen laatuun ja kriittisyyteen liittyen lukemisen arvoinen on myös Tuhat sanaa -blogin artikkeli sosiaalisen webin ammatillisesta käytöstä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä, nimimerkillä ja anonyyminä. Tarkistan kuitenkin kaikki kommentit ennen julkaisemista, koska haluan blogini lukijoiden näkevän vain blogin aihepiiriin liittyvää tekstiä eikä mainoksia tai alatyyliä ja raivoamista.
Perusteltu asiallinen kritiikki on ilman muuta sallittua. Arvostan sitä eniten kun kirjoitat omalla nimelläsi, koska minäkin kirjoitan täällä omalla nimelläni.
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.